Navigácia

 • Oznam

  Od 1. 9.2018 zmena sídla Gymnázia - Gimnázia Tornaľa z Hurbanova 34 na Hostinského 3,  Rimavská Sobota.

 • Prijímacie konanie

  Prijímacie konanie sa uskutoční v druhom  kole  19. mája 2018 o 8.00 hod

  O štúdium do 1.ročníka štvorročného gymnázia sa môže uchádzať žiak, ktorý úspešne ukončil deviaty ročník základnej školy ak:

  - zákonný zástupca maloletého uchádzača podá prihlášku na štúdium v súlade s § 63 ods. 2 školského zákona do 15. júna 2018,

  - vykoná prijímaciu skúšku.

 • A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma

  Lelkem_vivodasa.docx

  Egyetemi-dilemma.docx

  Boldogsaghoz_vezet___ut_.docx

  A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma a 2017/2018-as tanévre versíró pályázati felhívást intézett alap-és középiskolás diákok részére.  Pályázni kötött formájú vers, illetve szabad versformával lehetett.

  Iskolánkból három költőpalánta pályázati munkáját értékelte a szakértő zsűri. Íme, az eredmények:


  3. korcsoport

                        Ezüst:  Oláh Szabolcs Gergő / Szextó / :  Lelkem vívódása

                        Bronz:  Molnár Kornélia / 4.B /: Boldogsághoz vezető út

                                      Bodolló Rebeka / 4.B /: Egyetemi dilemma 


  Szívből gratulálunk!!!


 • Egressy Béni nemzetközi szavalóverseny

  – 2018.4.14.- Kazincbarcika

  „ Igen, Egressy Béni él!

  És nem csupán a művészetben, mert Ő

  él az emberek szívében is! ”

   

  A Dózsa György tagiskolában 2018. április 14-én került sor az Egressy Béni nemzetközi szavalóversenyre. Iskolánkat hat diák képviselte, név szerint Varga Bianka /Kvintó/, Lenkey Gábor /Szextó/ és Országh Róbert István / 4.B/ prózamondók, valamint Barkai Natália /Kvintó/, Nemes Klaudia / 3.A/ és Molnár Kornélia/ 4.B/ versmondók .

  Idén sem vallottunk szégyent, hiszen Lenkey Gábor kategóriájában az 5. helyezést érte el, Varga Bianka ugyanebben a mezőnyben 3. lett, míg Országh Róbert István az előkelő 1. helyen végzett. A versmondók sem távoztak üres kézzel, hiszen a verseny szervezői oklevéllel köszönték meg a versenyen való részvételüket.

  Bátran kijelenthetem, hogy remek délutánt töltöttünk Kazincbarcikán, sok régi arcot láthattunk viszont.

  Végezetül, ezúton gratulálunk nyerteseinknek, és szívből köszönjük nekik iskolánk példás képviseletét.                     

   

 • Szép magyar beszéd – országos döntő- Kassa

  Röviddel a költészet napja után, április 12-én megrendezésre került a Szép Magyar Beszéd országos döntője. Ez a verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. Hagyományosan ismét Kassa, Márai városa adott helyet ennek a rendezvénynek. A kassai országos döntőre a járási és a kerületi fordulók legjobbjai juthattak. A 3. kategóriában iskolánkat Nemes Klaudia (3.A) képviselhette az országos döntőn.

  A döntő első részében a versenyzők felovasták a szabadon választott szöveget, rövid szünet után pedig a kötelező szöveget. A harmadik fordulóra, a szövegalkotásra, ebéd után került sor. A kijelölt témákból kellett egyet választani, rövid felkészülési idő alatt vázlatot készíteni, majd 3 percben előadni a beszédművet.

  Úgy gondolom, ennek a versenynek nem voltak vesztesei, hisz Márai városában az ország legjobbjai mérték össze tudásukat, s ez már önmagában is rangot jelent.

  Klaudia, köszönjük iskolánk példás képviseletét!

   

 • Országos elődöntő Losoncon

   

  2018.3.23-án Losonc volt a házigazdája a XXVII.Tompa Mihály Vers-és Prózamondó Verseny országos elődöntőjének, ahová a losonci, nagykürtösi, rimaszombati és nagyrőcei járás legjobbjai nyertek meghívást. Iskolánkat 4, a tornaljai járási fordulón aranysávos minősítést kapott diák képviselte. A középiskolás prózamondók kategóriájában Varga Bianka / Kvintó / és Országh Róbet István / 4.B / versenyzett.   A versmondók közül a Kvintót Barkai Natália, a 3.A osztályt  Nemes Klaudia versmondók képviselték. Mindenki becsületesen  helyt állt, hisz az erős mezőnyben mindannyian ezüstsávos besorolásban részesültek. Szívből gratulálunk!

   

 • DOD

 • Riaditeľské voľno

  Riaditeľka Gymnázia – Gimnázia,  Hurbanova 34  v Tornali, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. podľa § 150 ods.5 a v znení neskorších predpisov,  Vám oznamuje, že v dňa 28.3.2018 udeľuje riaditeľské voľno.

   

 • 13.3. - 16.3.2018 Maturitné testy

 • Lyžiarsky výcvik

 • Deň otvorených dverí

 • Červené stužky

  Do galérie Červené stužky boli pridané fotografie.

 • „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv,Mács József emlékverseny” – felvidéki forduló a Tornaljai Gimnáziumban

 • „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny” – felvidéki forduló a Tornaljai Gimnáziumban

  Immár negyedik  alkalommal  rendezte meg  a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös játékos nyelvi versenyét iskolánkon.

  A verseny célja a magyar nyelv népszerűsítése és az anyanyelvápolás.  A három felvidéki forduló közül a tornaljaira 2017. november 29-én került sor. Az alapiskolások kategóriájában 7 csapat vetélkedett, közülük a legsikeresebbek a kassaI máraisok voltak. A középiskolások kategóriájában iskolánkat két csapat képviselte . Mindkét csapatunk remekül szerepelt , hiszen a Barkai Natália, Bódi Boglárka, Varga Bianka, Varga Márk összeállítású A csapatunk 61 ponttal az 1. helyen végzett, B csapatunk / Gergely Orsolya, Bencső Bernadett, Arkhely Mátyás, Lőrincz Simona/ pedig a 4.helyen végzett. Fiúk, lányok, gratulálunk!

   

 • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

 • Angol nyelvű olimpiász

  Idén, azaz 2017. november 23-án megrendezésre került az angol nyelvű olimpiász iskolai fordulója. Diákjaink két kategóriában versenyeztek, összesen 11-en vettek részt.

  2A kategória nyertese: Gledura Veronika (Sexta)

  2B kategória nyertese: Nemes Klaudia (3.A)

  Gratulálunk a továbbjutóknak és sok sikert kívánunk a további fordulóhoz!

 • Beseda o alkoholizme

  Do galérie Beseda o alkoholizme boli pridané fotografie.

 • Tudatos környezetvédelem az angol órákon

  Do galérie Tudatos környezetvédelem az angol órákon boli pridané fotografie.

 • Tudatos környezetvédelem az angol órákon

   Miért fontos a környezeti nevelés? Jelen pillanatban, több mint 5,3 milliárd ember használja a föld természetes erőforrásait. A föld minden szegletében az emberek vágják a fákat, bányásszák az ásványokat és az energiaforrásokat, szennyezik a vizeket és a levegőt, veszélyes hulladékot állítanak elő. A gyerekek fontos hallgatóságot jelentenek a környezeti nevelés számára, mert ők lesznek a jövő vezetői és a források használói.

  Miért fontos a környezeti nevelés az angol órákon? Fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a témával, és ez megtörténhet akár az angol órákon is. Íme, az eredmény: tanulóink angol nyelvű posztereket  készítettek, melyek a legégetőbb környezetvédelmi problémákat mutaják be, illetve esetleges megoldást találnak a probléma elhárítására. Amellett, hogy a  tanulók szókincse bővül, megtanulnak gondolkodni, megértik, hogy minden cselekedetük visszahat rájuk és gyermekeikre, hiszen minden mindennel összefügg.

  Ahogy azt egy indián törzsfőnök is megfogalmazta, aki ugyan nem járatos a tudományokban, de képes mélyen a természetbe nézni, azzal harmóniában együtt élni:

  „Nem a Föld tartozik az emberhez, hanem az ember a Földhöz. Minden, mindennel összefügg, mint a vér, amely egyesíti a családot. Minden mindennel összefügg. Ami a Föld sorsa, az a fiainak is a sorsa...” (Seattle indián törzsfőnök)

   

   

   

 • Tompa Mihály szavalóverseny Putnokon

   

  A Putnoki Humán Szolgáltató Központ Városi Könyvtára szavalóversenyt hirdetett Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából, melyre 2017.október 20-án került sor Putnokon a Városi Könyvtárban. A verseny két kategóriában zajlott, először a középiskolások adták elő a választott Tompa –  verseiket.  Iskolánkat Nemes Klaudia, 3.A osztályos tanuló képviselte. Az eredmény magáért beszél : Klaudia Tompa Mihály Távolból című versével az 1. helyen végzett. Szívből gratulálunk!

strana:

Novinky

Kontakt

 • Gymnázium - Gimnázium
  Hostinského 3
  979 01 Rimavská Sobota
 • +421 475523118

Fotogaléria