Navigácia

 • Riaditeľské voľno

  Riaditeľka Gymnázia – Gimnázia,  Hurbanova 34  v Tornali, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. podľa § 150 ods.5 a v znení neskorších predpisov,  Vám oznamuje, že v dňa 28.3.2018 udeľuje riaditeľské voľno.

   

 • 13.3. - 16.3.2018 Maturitné testy

 • Lyžiarsky výcvik

 • Deň otvorených dverí

 • Červené stužky

  Do galérie Červené stužky boli pridané fotografie.

 • „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv,Mács József emlékverseny” – felvidéki forduló a Tornaljai Gimnáziumban

 • „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny” – felvidéki forduló a Tornaljai Gimnáziumban

  Immár negyedik  alkalommal  rendezte meg  a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös játékos nyelvi versenyét iskolánkon.

  A verseny célja a magyar nyelv népszerűsítése és az anyanyelvápolás.  A három felvidéki forduló közül a tornaljaira 2017. november 29-én került sor. Az alapiskolások kategóriájában 7 csapat vetélkedett, közülük a legsikeresebbek a kassaI máraisok voltak. A középiskolások kategóriájában iskolánkat két csapat képviselte . Mindkét csapatunk remekül szerepelt , hiszen a Barkai Natália, Bódi Boglárka, Varga Bianka, Varga Márk összeállítású A csapatunk 61 ponttal az 1. helyen végzett, B csapatunk / Gergely Orsolya, Bencső Bernadett, Arkhely Mátyás, Lőrincz Simona/ pedig a 4.helyen végzett. Fiúk, lányok, gratulálunk!

   

 • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

 • Angol nyelvű olimpiász

  Idén, azaz 2017. november 23-án megrendezésre került az angol nyelvű olimpiász iskolai fordulója. Diákjaink két kategóriában versenyeztek, összesen 11-en vettek részt.

  2A kategória nyertese: Gledura Veronika (Sexta)

  2B kategória nyertese: Nemes Klaudia (3.A)

  Gratulálunk a továbbjutóknak és sok sikert kívánunk a további fordulóhoz!

 • Beseda o alkoholizme

  Do galérie Beseda o alkoholizme boli pridané fotografie.

 • Tudatos környezetvédelem az angol órákon

  Do galérie Tudatos környezetvédelem az angol órákon boli pridané fotografie.

 • Tudatos környezetvédelem az angol órákon

   Miért fontos a környezeti nevelés? Jelen pillanatban, több mint 5,3 milliárd ember használja a föld természetes erőforrásait. A föld minden szegletében az emberek vágják a fákat, bányásszák az ásványokat és az energiaforrásokat, szennyezik a vizeket és a levegőt, veszélyes hulladékot állítanak elő. A gyerekek fontos hallgatóságot jelentenek a környezeti nevelés számára, mert ők lesznek a jövő vezetői és a források használói.

  Miért fontos a környezeti nevelés az angol órákon? Fontosnak tartjuk, hogy foglalkozzunk a témával, és ez megtörténhet akár az angol órákon is. Íme, az eredmény: tanulóink angol nyelvű posztereket  készítettek, melyek a legégetőbb környezetvédelmi problémákat mutaják be, illetve esetleges megoldást találnak a probléma elhárítására. Amellett, hogy a  tanulók szókincse bővül, megtanulnak gondolkodni, megértik, hogy minden cselekedetük visszahat rájuk és gyermekeikre, hiszen minden mindennel összefügg.

  Ahogy azt egy indián törzsfőnök is megfogalmazta, aki ugyan nem járatos a tudományokban, de képes mélyen a természetbe nézni, azzal harmóniában együtt élni:

  „Nem a Föld tartozik az emberhez, hanem az ember a Földhöz. Minden, mindennel összefügg, mint a vér, amely egyesíti a családot. Minden mindennel összefügg. Ami a Föld sorsa, az a fiainak is a sorsa...” (Seattle indián törzsfőnök)

   

   

   

 • Tompa Mihály szavalóverseny Putnokon

   

  A Putnoki Humán Szolgáltató Központ Városi Könyvtára szavalóversenyt hirdetett Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából, melyre 2017.október 20-án került sor Putnokon a Városi Könyvtárban. A verseny két kategóriában zajlott, először a középiskolások adták elő a választott Tompa –  verseiket.  Iskolánkat Nemes Klaudia, 3.A osztályos tanuló képviselte. Az eredmény magáért beszél : Klaudia Tompa Mihály Távolból című versével az 1. helyen végzett. Szívből gratulálunk!

 • DEŇ JAZYKOV

  EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV – 26. september 2017

  Dňa 26. septembra 2017 sme oslávili Európsky deň jazykov. Naši študenti pripravili nástenky v triedach a vo vestibule, riešili hádanky a krížovky, na interaktívnej tabuli riešili rôzne hry so slovíčkami a na internete kvíz o jazykoch v angličtine a nemčine. Sledovali tiež krátke filmy v týchto jazykoch.

  Cieľom tohto dňa je podnietiť 800 miliónov Európanov zo 47 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov.

  DEŇ JAZYKOV - Obrázok 1

  NYELVEK EURÓPAI NAPJA – 2017. szeptember 26.

  2017. szeptember 26-án iskolánkon megünnepeltük az   Nyelvek Európai Napját. Diákjaink az osztályok és a folyosók falaira faliújságokat készítettek, keresztrejtvényeket fejtettek, az interaktív táblán különböző nyelvi játékokat oldottak angol és német nyelven.

  Az Európa-szerte megrendezett programok célja, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, a nemzetek közötti kapcsolatok és együttműködések fejlesztésére és a kulturális különbségek megőrzésére.

 • 12. 10. 2017

  Do galérie Čitateľská gramotnosť boli pridané fotografie.

 • „ Olvasónak nem születik az ember; az olvasóvá válás nevelési folyamat eredménye.”

  Az értő olvasás ma már feltétele a társadalomban való tájékozódásnak, a kommunikációnak, hisz a mindennapi boldoguláshoz mindez kíméletlenül hozzátartozik. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a  tanulók jelentős része nem érti az olvasott szöveget, pedig a szövegértési képesség minden tanulás alapfeltétele. Ezért nagy figyelmet szentelünk az értő olvasás fejlesztésének nemcsak a magyar nyelv és irodalom órákon, hanem lényegében valamennyi tanórán, hiszen olvasni gondolkodás nélkül értelmetlen dolog, gondolkodni olvasás révén szerzett ismeretek nélkül szinte lehetetlen. Lehetetlen, hiszen gondolkodva tanulunk, ismerjük meg a világot, értő olvasás nélkül társadalmunkon kívül rekedünk.

   

  Az olvasásra nevelés, illetve az  értő olvasásra nevelés keretén belül 2017.10.6-án iskolánk 2 osztálya, a Kvintó és Szextó diákjai mérhették össze erejüket. Szövegértés, kreatív feladatmegoldás, nyelvi játékok   - csak egynéhány feladat a sok közül. Bár a feladatok korántsem voltak könnyűek, szoros küzdelemben eldőlt, melyik csapat a legjobb, és a jutalom sem maradt el. A legtöbb pontszámot összegyűjtő trió mi más ajándékot kaphatott volna, mint könyvet. Jó olvasást mindenkinek!

 • Memoriál L. Ivána

  Dňa 4.10.2017 sa uskutočnil v poradí už VI. ročník -  Memoriál László Ivána.

  Športové podujatie sa konalo  v rámci dní mesta Tornaľa a zahájila ho pani  primátorka a pani riaditeľka gymnázia.

  Súťažilo sa vo futbale chlapcov stredných a základných škôl a v basketbale dievčat zo základných škôl.

  Naše družstvo futbalistov v turnaji obsadilo 1. miesto. Srdečne  gratulujeme !

 • 5. 10. 2017

  Do galérie Memoriál L. Ivána - Emléktorna boli pridané fotografie.

 • Otvorenie školského roka

  Pozývame Vás na slávnostné otvorenie školského roka, ktoré sa uskutoční

  dňa 4. septembra 2017 o 9.00 hod. na školskom dvore, v prípade nepriaznivého počasia vo vestibule školy.

   

                    Po ukončení oficiálnej časti sa presunieme do tried.

 • Aktualizácia údajov

  Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
strana:

Novinky

Kontakt

 • Gymnázium - Gimnázium
  Hurbanova 34
  982 01 Tornaľa
 • +421 475523118

Fotogaléria