Navigácia

Kontakt

 • Gymnázium - Gimnázium
  Hostinského 3
  979 01 Rimavská Sobota
 • +421 475621471
  riaditeľka: 0911095669

Sponzori školy

http://www.tornalanet.sk/

 

 

 

 

Najbližšie udalosti

 

 

 

Streda 17. 10. 2018

Počet návštev: 2469820

Blahoželáme

Bulletin a leták o škole

Vitajte na stránke našej školy
Üdvözöljük honlapunkon

Novinky

 • Od 1. septembra 2018 došlo k zmene názvu a sídla školy:

  Gymnázium - Gimnázium,
  P. Hostinského 3, 979 01 Rimavská Sobota

  sekretariát školy: 047/5621471;
  email: sekretariat@gymrs.sk
  riaditeľka školy: 0911 095 669; email: riaditel@gymrs.sk

 • Lelkem_vivodasa.docx

  Egyetemi-dilemma.docx

  Boldogsaghoz_vezet___ut_.docx

  A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma a 2017/2018-as tanévre versíró pályázati felhívást intézett alap-és középiskolás diákok részére. Pályázni kötött formájú vers, illetve szabad versformával lehetett.

  Iskolánkból három költőpalánta pályázati munkáját értékelte a szakértő zsűri. Íme, az eredmények:


  3. korcsoport

  Ezüst: Oláh Szabolcs Gergő / Szextó / : Lelkem vívódása

  Bronz: Molnár Kornélia / 4.B /: Boldogsághoz vezető út

 • – 2018.4.14.- Kazincbarcika

  „ Igen, Egressy Béni él!

  És nem csupán a művészetben, mert Ő

  él az emberek szívében is! ”

  A Dózsa György tagiskolában 2018. április 14-én került sor az Egressy Béni nemzetközi szavalóversenyre. Iskolánkat hat diák képviselte, név szerint Varga Bianka /Kvintó/, Lenkey Gábor /Szextó/ és Országh Róbert István / 4.B/ prózamondók, valamint Barkai Natália /Kvintó/, Nemes Klaudia / 3.A/ és Molnár Kornélia/ 4.B/ versmondók .

  Idén sem vallottunk szégyent, hiszen Lenkey Gábor kategóriájában az 5. helyezést érte el, Varga Bianka ugyanebben a mezőnyben 3. lett, míg Országh Róbert István az előkelő 1. helyen végzett. A versmondók sem távoztak üres kézzel, hiszen a verseny szervezői oklevéllel köszönték meg a versenyen való részvételüket.

 • Röviddel a költészet napja után, április 12-én megrendezésre került a Szép Magyar Beszéd országos döntője. Ez a verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. Hagyományosan ismét Kassa, Márai városa adott helyet ennek a rendezvénynek. A kassai országos döntőre a járási és a kerületi fordulók legjobbjai juthattak. A 3. kategóriában iskolánkat Nemes Klaudia (3.A) képviselhette az országos döntőn.

  A döntő első részében a versenyzők felovasták a szabadon választott szöveget, rövid szünet után pedig a kötelező szöveget. A harmadik fordulóra, a szövegalkotásra, ebéd után került sor. A kijelölt témákból kellett egyet választani, rövid felkészülési idő alatt vázlatot készíteni, majd 3 percben előadni a beszédművet.

 • 2018.3.23-án Losonc volt a házigazdája a XXVII.Tompa Mihály Vers-és Prózamondó Verseny országos elődöntőjének, ahová a losonci, nagykürtösi, rimaszombati és nagyrőcei járás legjobbjai nyertek meghívást. Iskolánkat 4, a tornaljai járási fordulón aranysávos minősítést kapott diák képviselte. A középiskolás prózamondók kategóriájában Varga Bianka / Kvintó / és Országh Róbet István / 4.B / versenyzett. A versmondók közül a Kvintót Barkai Natália, a 3.A osztályt Nemes Klaudia versmondók képviselték. Mindenki becsületesen helyt állt, hisz az erős mezőnyben mindannyian ezüstsávos besorolásban részesültek. Szívből gratulálunk!

 • Do galérie Červené stužky boli pridané fotografie.

 • Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége közös játékos nyelvi versenyét iskolánkon.

  A verseny célja a magyar nyelv népszerűsítése és az anyanyelvápolás. A három felvidéki forduló közül a tornaljaira 2017. november 29-én került sor. Az alapiskolások kategóriájában 7 csapat vetélkedett, közülük a legsikeresebbek a kassaI máraisok voltak. A középiskolások kategóriájában iskolánkat két csapat képviselte . Mindkét csapatunk remekül szerepelt , hiszen a Barkai Natália, Bódi Boglárka, Varga Bianka, Varga Márk összeállítású A csapatunk 61 ponttal az 1. helyen végzett, B csapatunk / Gergely Orsolya, Bencső Bernadett, Arkhely Mátyás, Lőrincz Simona/ pedig a 4.helyen végzett. Fiúk, lányok, gratulálunk!

Novinky

Kontakt

 • Gymnázium - Gimnázium
  Hostinského 3
  979 01 Rimavská Sobota
 • +421 475621471
  riaditeľka: 0911095669

Fotogaléria